• L'actuació militar es desenvolupa en el marc de l'operació ‘Balmis’ dirigida pel Jefe del Estado Mayor de Defensa (JEMAD).
• Arturo Poquet: “El poble de Benissa estarà eternament agraït a la gran labor desenvolupada per les Forces Armades i la resta de cossos policials”

El municipi de Benissa ha comptat durant el matí de hui amb la col·laboració de 16 efectius militars del Mando de Operaciones Espciales de l'exèrcit de terra que té la seua base en l'aquarterament Alférez Rojas Navarrete d'Alacant. L'objectiu de l'equip desplegat ha sigut el de reconéixer infraestructures crítiques, les zones més conflictives i establir un enllaç sòlid i eficaç amb les autoritats locals i Forces i Cossos de Seguretat per a facilitar les seues comeses de presència i vigilància davant possibles incompliments de les mesures establides per l'Estat d'Alarma en les zones d'especial risc per al contagi.
L'actuació està emmarcada dins de l'operació ‘Balmis’ dirigida pel Jefe del Estado Mayor de Defensa (JEMAD) en la qual estan participant un total de 2.500 homes i dones dels tres exèrcits, de la Unitat Militar d'Emergències i de la Guàrdia Real. La missió que va començar el passat 15 de març s'està duent a terme en tota la geografia espanyola. En el cas de la província d'Alacant, ha sigut la unitat 'd'elit', dirigida pel General Raimundo Rodríguez Roca, l'encarregada d'implementar les accions de suport.
L'alcalde de la localitat, Arturo Poquet, ha volgut reconéixer la gran labor de l'exèrcit: “Fa unes setmanes l'UME va actuar a Benissa en labors de desinfecció d'espais públics i ara ho fan efectius dels ‘boinas verdes’ amb tasques de vigilància i seguretat”. El primer edil ha destacat que “el poble de Benissa estarà eternament agraït a la gran labor desenvolupada per les Forces Armades i la resta de cossos policials”.
Cal recordar que les forces especials del nostre exèrcit, a més de l'operació ‘Balmis’, actualment també es troben desplegades a l'Afganistan, l'Iraq i el Líban.