DADES ÚTILS

image.png

BENISSA EN YOUTUBE

TELÈFONS D'INTERÉS

Urgències
112
geoportal-bueno.jpeg
logopic-1.gif
 FUNCIONS I SERVEIS QUE OFEREIX

AVIVA BENISSA - AGÈNCIA DE PROMOCIÓ DEL VALENCIÀ

Traducció i correcció de textos de gestió administrativa, protocol·lària, publicitària, etc. produïts pels diferents departaments de l’Ajuntament (actes, informes, resolucions, cartes, memòries, convenis, parlaments, programes, etc.) així com la revisió de les publicacions editades per l’Ajuntament.
 
Traducció i correcció de textos presentats per les associacions amb motiu d'alguna activitat pròpia, que editen el seu propi fullet divulgatiu o que col·laboren en altres (llibres de festes, etc.)
 
Traducció i correcció de textos no institucionals relacionats amb l'exercici professional (comerços, empreses...) produïts per usuaris externs de l'Ajuntament.
 
Traducció i correcció de textos de qualsevol particular, sobre qualsevol tema i d'una extensió determinada.
 
Cursos de Valencià: d’iniciació, adreçats a mares i pares de xiquets escolaritzats, per a residents estrangers i per a castellanoparlants.
 
Cursos preparatoris per a superar les proves convocades per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, graus Elemental, Mitjà i Superior.
 
Informació i tramitació de les sol·licituds per a participar als exàmens de la JQCV; consultes sobre matrícula, dates, impresos, temari, models d'exàmens, convalidacions, certificats, bibliografia...
 
Assessorament lingüístic gratuït, obert a tots els ciutadans, amb informació sobre recursos lingüístics, com diccionaris, vocabularis, lèxics específics, i sobre eines informàtiques, com correctors, tractament de textos, navegadors.
 
Assessorament sobre legislació lingüística i drets lingüístics.
 
Atenció de consultes lingüístiques personalment, per telèfon i per correu electrònic de qualsevol particular que ho demane.
 
Informació de subvencions i ajudes per l’ús del valencià convocades per organismes oficials, o per altres entitats, adreçades a associacions culturals, veïnals, festives, juvenils, de mares i pares d’alumnes, cíviques, esportives, etc.; comerços, empreses i indústries benisseres.
 
Tutoria dels estudiants de Filologia Catalana en pràctiques a l’Agència de Promoció del Valencià, fruit del conveni de l’Ajuntament de Benissa amb les universitats valencianes.
 
Campanyes de caire sociolingüístic, que donen suport a iniciatives relacionades amb la promoció de l’ús social del valencià a Benissa (targetes d’aniversari en valencià, cartells d’ossos i músculs, cartells de rebaixes i descomptes, carta als Reis, etc.) en col·laboració amb altres agències de promoció del valencià.
  
Organització d’actes de dinamització lingüística (commemoració del 9 d’octubre, dia de la llengua materna, cinema en valencià, lectura pública d’una obra en valencià, exposicions al voltant de la llengua, presentacions de llibre, etc.)
 
Coordinació de programes lingüístics en col·laboració amb Escola Valenciana, AVL, Conselleria, col·legis públics i IES de Benissa.