Festes

Regidor: Joaquin Carlos Nada
Administratiu:  Roberto Cancelas

 

Bienvingut/da a la regidoría de Festes del Ajuntament de Benissa.

Benissa és un municipi en què se celebren moltes festes durant tot l'any. En el mes  de gener comencem amb la celebració de la “FIRA I PORRAT DE SANT ANTONI”, festivitat amb un gran arrelament ja que ve celebrant-se des de fa segles. En aquesta festivitat podem trobar tot tipus d'activitats, tant culturals, comercials, esportives, concursos gastronòmics, fira ramadera, i on destaca la benedicció dels animals ja que el seu patró és Sant Antoni.

 

Al voltant del quart diumenge d'abril tenim les festes patronals del municipi, en honor a la nostra patrona, la Puríssima Xiqueta. Festes organitzades en tot moment per la comissió de festes que cada any pertany a unes quintes del poble i sempre en col·laboració amb l'Ajuntament. Són unes festes en què podem trobar tot tipus d'actes, tant lúdics com religiosos.

  

Es podrien destacar moltíssims d'ells però la processó en honor a la nostra Patrona és un dels més importants, emocionant i participatiu, ja que tots els veïns sentim un gran fervor per la nostra patrona.

En el mes de juny i sempre al voltant del dia 29, celebrem les segones festes patronals en honor al nostre patró Sant Pere; són les festes de Moros i Cristians. Festes organitzades per l'Associació de Moros i Cristians a la qual pertanyen onze filades. Són unes festes repletes d'ambient pels carrers i amb molt de colorit. D'elles podríem destacar la “Entrada” en què participen totes les filades i les decoracions i acompanyaments ostentosos de les Capitanies.

I ja durant tot l'estiu tenim la celebració de les diferents festes de les partides amb ermites, en moltes d'elles. Cada una d'aquestes són celebrades en honor a algun sant patró de l'ermita i són festes amb una gran participació de tots els veïns de cada partida.


 

Contacte:

C/ Plaça Portal, 1 03720 Benissa
email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telf : 96 573 00 58  ext. #222

 

 

Informació d´interès