• Nous elements per als gossos, adequació dels paviments i modificacions en els closos són algunes de les actuacions que es duran a terme en les pròximes setmanes.
• Lorena Ivars: “Després de parlar amb diferents col·lectius, hem entés la necessitat de renovar mobiliari i millorar els espais destinats a l'oci dels nostres animals”.

Enginy, moltes hores de treball i una discreta quantia econòmica han bastat perquè la regidoria de Protecció Animal pose en marxa un pla de millores per als parcs canins de Benissa. I és que, segons ha relatat la regidora, Lorena Ivars, l'executiu local portava mesos mastegant la idea de donar una rentada de cara determinant a uns espais públics que no reben inversions significatives des que s'inauguraren a la fi de 2014. “El manteniment, la neteja de les àrees i els seus entorns no han sigut suficients i ara toca arribar una mica més enllà”, ha dit Ivars a l'inici de les seues declaracions. Unes paraules amb les quals també ha volgut agrair a tots els actors implicats, ja que segons ha relatat la pròpia edil, “després de parlar amb diferents col·lectius, hem entés la necessitat de renovar mobiliari i millorar els espais destinats a l'oci dels nostres animals”.
El projecte de regeneració dels parcs canins implica fonamentalment l'adequació dels paviments, modificacions en els closos i la compra i adquisició de nous elements de joc per als cans. A més, aquesta actuació anirà aparellada d'una campanya de conscienciació en la qual ja es troba treballant l'equip de Comunicació del consistori, i amb la qual es pretén recordar als amos dels animals diferents aspectes que permeten millorar la convivència i la salubritat en el municipi. I és que, en aquests últims mesos, segons relaten fonts de la Policia Local i dels serveis de neteja de Benissa Impuls, han augmentat els abandons de mascotes, s'han incrementat la femta en la via pública i es poden veure deambulant sense rumb fix a gossos de gran grandària, especialment en les zones rurals. Però el consistori no apel·larà solament a la bona consciència social dels benissers i benisseres, sinó que també posarà el focus en les possibles sancions aparellades a aquestes males pràctiques.