• Arturo Poquet: “La vacunació és l'única solució per a acabar amb la pandèmia. Els municipis tenim l'obligació de respondre amb tots els mitjans possibles”.
• Isabel Bou: “Col·laborar a agilitar el calendari de vacunació contra la Covid-19 és una prioritat absoluta per al nostre govern”.

Accelerar la campanya de vacunació per a frenar el virus de la Covid-19 és la principal obsessió de tots els governs a escala internacional. Especialment és així en el cas d'Espanya, ja que a hores d'ara encara no arribem a un 13% de població vacunada, la qual cosa suposa menys de 6.000.000 de persones amb una o dues dosis.
Encara que sembla una tasca complicada, les previsions que el Govern d'Espanya ha posat sobre la taula impliquen tindre vacunats al voltant de 20 milions de compatriotes abans que comence la temporada estival. Un repte que només es podrà dur a terme amb la col·laboració entre els ajuntaments i els òrgans competents de sanitat de les respectives comunitats autònomes.
En el cas de l'Ajuntament de Benissa, aquesta ajuda es materialitzarà a través de la cessió d'una part del Pavelló Esportiu Municipal, un espai diàfan de més de 500 m² en el qual previsiblement s'acabaran vacunant a unes 12.000 persones del municipi de Benissa i d'altres punts de la comarca de la Marina Alta com Alcalalí, Xaló, Llíber o Parcent, entre altres.
La regidora de Sanitat, Isabel Bou, que porta treballant al llarg de les últimes setmanes a definir tots els detalls tècnics i administratius d'aquesta cessió, ha dit sentir-se “molt orgullosa de poder servir de suport en un moment tan decisiu com el que estem vivint”. A més, ha dit que “col·laborar a agilitar el calendari de vacunació contra la Covid-19 és una prioritat absoluta per al nostre govern”. Per part seua, l'alcalde, Arturo Poquet ha posat en relleu la bona comunicació i sintonia entre el consistori i l'equip sanitari encarregat de la vacunació a la comarca. Segons el màxim dirigent municipal “la vacunació és l'única solució per a acabar amb la pandèmia. Els municipis tenim l'obligació de respondre amb tots els mitjans possibles”.
Des de Marina Salut encara no s'han determinat dates exactes de l'inici però la previsió és que al llarg de les pròximes setmanes puguem començar a veure les primeres cues de pacients.