• S'inicia la segona fase d'implantació dels contenidors de residus orgànics en l'àrea urbana.
• Isidor Mollà: “Caminem cap a un municipi més verd i respectuós amb el medi ambient”.
• Arturo Poquet: “És el moment de fer un pas avant i fer un esforç en la recollida selectiva dels nostres residus”.

‘Enmarrona’t per una bona causa’ ha sigut el lema publicitari triat per l'ajuntament i l'empresa pública Benissa Impuls amb l'objectiu donar difusió a la campanya presentada aquest mateix matí per a la implantació de la segona fase del contenidor marró en l'àrea urbana del municipi. El regidor delegat de Benissa Impuls, Isidor Mollà, que treballa en aquest projecte des de principis d'any, ha començat la seua intervenció exposant la necessitat de caminar cap a un municipi més verd i respectuós amb el medi ambient. Per això, ha assenyalat Mollà “hui donem el tret d'eixida a un dels desafiaments més importants que tenim com a poble en tot el relacionat amb la recollida selectiva de residus”. Encara que tant l'àrea tècnica com els responsables polítics són plenament conscients de les dificultats i les resistències que trobaran durant els primers mesos, es mostren moderadament optimistes, ja que, segons ha declarat Mollà, “la població benissera està conscienciada amb els reptes mediambientals de la pròxima dècada”.
No obstant això, des del departament de comunicació no han volgut deixar a l'atzar la labor pedagògica i informativa, per la qual cosa s'ha dissenyat una acció comunicativa amb diferents arestes entre les quals es troba la publicitat exterior, difusió en xarxes socials, tascons radiofònics, bàners i publireportatges en mitjans locals i comarcals, així com una iniciativa específica de màrqueting directe en la qual col·labora una associació ecologista del municipi. Aquesta última idea, que naix des de Benissa Impuls, pretén que un equip uniformat d'homes i dones vagen porta per porta entregant un díptic informatiu i material per a ajudar en la labor de selecció de les restes orgàniques; una paperera de 10 litres, bosses de fem biodegradables i la clau que permetrà obrir el contenidor marró. A més, conscients de la importància de sembrar la llavor del reciclatge des d'edats primerenques, la regidoria d'Educació ha volgut contribuir a la campanya amb una sèrie d'accions divulgatives en els centres educació primària.
Aquelles famílies que decidisquen reciclar la matèria orgànica han de saber que entre els principals beneficis es troba l'estalvi d'energia, l'estalvi de recursos, la millora de la qualitat de l'aire, l'aigua i el sòl, la reducció de les emissions d'efecte d'hivernacle i també la reducció del cost econòmic a mig-llarg termini per a l'ajuntament, a causa de les possibles sancions de la Unió Europea i l'increment de les taxes per abocar la fracció “restes”.
L'alcalde, Arturo Poquet, ha volgut recordar que durant el passat mandat l'anterior equip de govern ja va iniciar de manera encertada la posada en marxa de la fracció orgànica a Benissa per a bars, restaurants i cafeteries. Ara, segons ha dit el primer edil, “és el moment de fer un pas avant i fer un esforç en la recollida selectiva dels nostres residus en l'àrea urbana del municipi”. Poquet, torna a demostrar d'aquesta manera que manté vius i intactes dos dels seus eixos de treball, Benissa Neta i Benissa Sostenible.