• S'ha presentat un decàleg de normes d'ús amb el qual es pretén garantir la seguretat de les persones majors que acudisquen a la instal·lació.
  • Rosa Lucía Pino: “És fonamental que els nostres majors vagen recuperant a poc a poc la seua activitat quotidiana perquè no es veja afectat el seu estat anímic”.

Un dels col·lectius més colpejats per la crisi sanitària del coronavirus ha sigut el de la tercera edat, ja que segons totes les dades conegudes tenen un major risc de contraure la malaltia i patir conseqüències notablement més greus. És per això que des de l'Ajuntament de Benissa s'ha dilatat l'obertura del Centre Social Bèrnia que finalment tindrà lloc el dijous 1 d'octubre baix estrictes normes de seguretat, segons ha pogut informar la pròpia regidora de l'àrea, Rosa Lucía Pino. El consistori ha presentat un decàleg amb les normes d'ús entre les quals podem destacar la mascareta obligatòria, la distància superior a 2 metres, un màxim de 10 persones per taula, control diari d'accessos, ventilació dels espais durant 15 minuts cada hora, la prohibició de balls i classes de ioga o la desinfecció dels jocs de taula (cartes, dominó…).

I és que tots els estudis i investigacions aportats per facultatius incideixen en la necessitat que les persones d'avançada edat continuen amb la seua activitat normal amb l'objectiu de no deteriorar la seua salut mental. En aquest sentit, Pino ha volgut destacar que “és fonamental que els nostres majors vagen recuperant a poc a poc la seua activitat quotidiana perquè no es veja afectat el seu estat anímic”.

Pel que fa al Centre Social Bèrnia, l'ajuntament continuarà avaluant la situació global de la pandèmia i implementarà accions més o menys restrictives en funció de l'evolució.