Un estiu amb alternativa segura d'oci per a xiquets i xiquetes

• Esports i Joventut han preparat un complet paquet d'activitats gratuïtes en espais exteriors.
• Lorena Ivars: “És una oferta atractiva adaptada a la nova normalitat”.
• Adrián Cabrera: “El més important per a l'ajuntament ha sigut garantir la seguretat dels nostres xiquets”.

‘Garantir la seguretat de tota la població de Benissa’ ha sigut la principal premissa que ha guiat al llarg d'aquests últims tres mesos a l'equip de govern liderat per Arturo Poquet. Totes les decisions que s'han pres en les diferents àrees de gestió han obeït sempre a criteris tècnics i han estat marcades per la més absoluta prudència i responsabilitat.
Tant és així que en les regidories d'Esports i Joventut dirigides per Adrián Cabrera i Lorena Ivars respectivament, s'han succeït nombroses reunions aquest últim mes amb l'objectiu de prendre la millor decisió en relació a les activitats públiques d'estiu per als xiquets i xiquetes de Benissa. Reunions que han desembocat en un projecte alternatiu a la tradicional escola d'estiu o multiesportiva, amb el qual es pretén oferir un servei completament gratuït amb totes les garanties de seguretat. ‘OciActiu Benissa’ és el nom que rep el paquet d'activitats organitzat pel consistori que donarà principi el dimecres 1 de juliol que finalitzarà el 30 d'agost. ‘OciActiu Benissa’ es dividirà en activitats per a estudiants de primer a quart de primària, i en una altra oferta per als més majors; de cinqué de primària a quart de l'ESO. El primer grup comptarà amb un màxim de 30 integrants i el segon amb 16. Una quantitat raonable que permetrà guardar les degudes mesures de seguretat i complir amb les indicacions que marquen les autoritats. El protocol plantejat per l'ajuntament consistirà fonamentalment en separació en diferents grups i distribució dins d'aquests, així com la rentada de mans amb vigilància i instruccions del monitor. A més, a l'inici de cada jornada, els monitors prendran la temperatura dels xiquets i xiquetes per a garantir que no superen els 37,5 graus. A través dels jocs i esports es marcaran objectius i reptes individuals, com a concursos de triples o futboltenis per a evitar el contacte físic.
Les activitats per als més xicotets que començaran a les 9.00 hores i acabarà a les 13.00 h, estan compreses per tradijocs, multiactivitat, piscina, pilates, ioga, psicomotricitat i jocs de punteria. Per part seua, els majors podran gaudir de bàsquet, jocs amb el peu, voleibol, bàdminton i tenis de taula. Aquests últims començaran una hora més tard, a les 10 i finalitzaran a les 13.00 h.
Per a inscriure's serà necessari fer-ho a través cita prèvia amb dos dies d'antelació en el telèfon 966 10 84 80, pel servei de WhatsApp en el 662 37 83 39 o mitjançant el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Cada xiquet o xiqueta podrà participar en dues jornades completes setmanals.
La regidora de Joventut i Infància ha demanat els pares i mares de Benissa màxima comprensió, ja que “ens enfrontem a la major crisi sanitària de la nostra història i no podem permetre'ns cometre errors que posen en risc als nostres fills”. Al que ha afegit: “estem presentant una oferta innovadora i atractiva adaptada a la nova normalitat”.
Adrián Cabrera ha explicat les dificultats de posar en marxa activitats físiques per a xiquets garantint les normes que exigeix l'últim decret del govern. Per a nosaltres “el més important sempre ha sigut garantir la seguretat dels xiquets”, ha dit. Cabrera ha conclòs afirmant que “encara que ens haguera agradat mantindre l'oferta habitual de tots els anys, aquesta opció alternativa no decebrà a cap família”.