Benissa convertirà en zona de vianants el centre durant els caps de setmana

estrella inactivaestrella inactivaestrella inactivaestrella inactivaestrella inactiva
 

• Dissabte que ve 30 a les 14.00 h es procedirà al tancament del trànsit de la Plaça Rei Jaume I i el Passeig Dolores Piera.
• Arturo Poquet: “Amb aquesta mesura volem oferir espais amables i zones àmplies als vianants”.

L'Ajuntament de Benissa ha començat a dibuixar xicotets canvis en l'escena urbana del municipi amb l'objectiu de facilitar el trànsit per als vianants i oferir espais oberts que permeten un major distanciament de la ciutadania durant els pròxims mesos. I és que, les noves normatives i exigències governamentals motivades per la crisi sanitària han posat de manifest la necessitat de trobar un ‘nou model’ de relació veïnal amb el qual es busca donar més espai a les persones i menys als vehicles.
Per això, dissabte que ve dia 30 a partir de les 14.00 h es procedirà al tancament del trànsit de la Plaça Rei Jaume I i el Passeig Dolores Piera. Encara que ja s'ha anunciat a través de senyals verticals en la zona, el departament de comunicació té previst informar en les seues xarxes socials i canals municipals, així com en els mitjans de comunicació locals i comarcals. La mesura que començarà en uns dies, pretén estendre's durant els caps de setmana de tota la temporada estival, afavorint així també l'activació econòmica de la zona.
“Aquest pot ser el germen”, segons indica el màxim dirigent municipal, Arturo Poquet, “dels canvis que necessàriament acabaran arribant a totes les ciutats i pobles”. Poquet ha assenyalat que “fer protagonista al vianant és beneficiós des del punt de vista social i mig ambiental, però també des d'una perspectiva econòmica”.
Aquest pla de conversió en zona de vianants temporal impulsat pel consistori ha comptat amb el treball de diferents tècnics de la regidoria d'Urbanisme i del responsable de la Policia Local.