Cultura i Patrimoni Històric

Regidor: Rosa Lucia Pino
Tècnica:  Pepa Font

 


Benvingut /da al Departament de Cultura de l´Ajuntament de Benissa.

Finestra des de la qual la gestió cultural del nostre municipi es mostra per a difondre i donar a conéixer una de les millors i més extenses programacions culturals de la nostra comarca. La nostra raó de ser és la creació d'una oferta cultural de qualitat, equilibrada, variada i adaptada a tots els gustos i edats. 

Per a aconseguir aquest objectiu som conscients de la necessitat d'escoltar totes les sensibilitats i inquietuds. Per això, programem i coordinem les nostres activitats amb les iniciatives de les associacions, els suggeriments dels ciutadans, les propostes dels artistes locals i les experiències dels municipis veïns.

 

Des del departament de Cultura  gestionem les visites a la Casa Pairal dels Abargues i les diverses sales d'exposicions, entre les quals podem destacar el Centre d'Art Taller d'Ivars, on el visitant pot contemplar magnífiques mostres i col·leccions de reconeguts artistes.

 
També comptem amb una àmplia oferta cinematogràfica i teatral durant tot l'any, organitzem concerts de diferents agrupacions musicals, cicles d'òpera, presentacions literàries, concursos per als cartells anunciadors de festes i fotogràfics...

Comptem amb una Escola Municipal de Teatre, pertanyem a la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, participem en diferents iniciatives culturals amb altres localitats, com la recent Ruta dels Riuraus, i col·laborem estretament amb la Universitat d'Alacant a través de la Seu Universitària de La Marina, que té les seues instal·lacions en la nostra localitat.

Des d'inici dels anys 80 venim celebrant els Premis Literaris 25 d'abril i el Certamen de Pintura Salvador Sòria - Vila de Benissa, guardons que premien el talent, el mèrit i l'esforç d'escriptors i artistes. Una mostra del nostre compromís amb la literatura, la llengua i l'art, i tot un referent, tant per la seua important trajectòria com pel prestigi dels seus jurats, presidents i guardonats.
Contacte

C/ Pare Andrés Ivars, 21, 2ª, 03720 BENISSA
Tel.: 96 573 13 13 - Fax: 96 573 34 33
Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.