Una altra nova festa del trail de muntanya amb dos protagonistes d'excepció: Juanma Orient i Miryam Talens triomfen en la prova regna de la VII Perimetral Benissa

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

perimetral 2018 2

Segueix consolidant-se, sempre amb novetats que fan créixer l'esport del trail running. Com per exemple, ser el desenllaç de la Lliga FEMECV en les distàncies de 14 i 23 km, o incorporar per primera vegada la cita per a majors de 15 anys, fomentant així la pedrera d'aquesta disciplina esportiva. Per segon any es va celebrar la marató de 44 km, mentre que la Ultra Trail de 73 km segueix sent el plat fort per l'extrema duresa del recorregut.

No va defraudar, aquesta VII edició de la Perimetral Benissa celebrada el 3 de març, un esdeveniment esportiu que, com sempre, diverteix a propis i a estranys. Enguany 612 participants, una xifra que segueix en alça gràcies a l'estupenda organització del Club de Muntanya Margalló i del Ginestar Atletisme Benissa.

Quant a resultats, destacar que en 14 km s'han proclamat vencedors Abderrahim Hanzane (1:14:04) i Laia Mateu (1:32:22) (cadets), mentre que Elías Abad (1:06:38) i Mariola Sebastián (1:32:22) han sigut els guanyadors en la categoria juvenil. Seguint amb la Lliga FEMECV en 23 km, Miguel Ángel Sánchez Cebrián, també conegut com el ‘Senyor del Trail’, i Yolanda Valent, s'han pujat al primer calaix, parant el crono en 1:43:42 i 2:31:43, respectivament. En la Marató de 42 km, Llorenç Monserrat (4:31:41) i Roser Nicolás (5:27:28) van fer el propi, després d'una prova molt disputada.

Esment apart a la prova de 73 km, en la qual Juanma Orient Castillo (9:11:03) va poder dominar un traçat tècnic i exigent, igual que Miryam Talens (11:27:09). En total, unes proves en les quals no es van detectar incidències destacades i que es van desenvolupar amb normalitat. Més de 250 voluntaris van facilitar totes les labors de suport i van tornar a ser fonamentals en aquest gran esdeveniment esportiu. A destacar, a més, que l'organització de la Perimetral Benissa ha decidit, en aquesta edició, que els podis de la prova regna siguen compartits pels guanyadors masculins i femenins, fomentant la igualtat també en l'àmbit esportiu, i a pocs dies de la celebració del dia internacional de la dona, aquest dijous 8 de març.