• Gran programació que comença el dia 1 amb un recital de poemes i acaba el diumenge 17 amb un teatre infantil en valencià.

L'Ajuntament de Benissa ha apostat per fer un esforç important en el disseny de la programació per a la celebració del dia gran de la Comunitat Valenciana. Després de quasi dos anys de crisi sanitària en els quals s'ha vist reduïda forçosament l'agenda d'esdeveniments, comença a ser una prioritat per al govern local recuperar la normalitat en la mesura que siga possible. Bona prova d'això ha donat un ‘Viu l’estiu’ en el qual, si t'has deixat caure pels carrers i places de Benissa, ha sigut pràcticament impossible eludir un concert, un monòleg o una activitat gastronòmica. I per a mantindre el mateix rumb, l'executiu de Poquet ha posat a treballar de manera conjunta i coordinada a les àrees de Normalització Lingüística i Cultura que tenen al capdavant a Lorena Ivars i Rosa Lucía Pino, respectivament. Sengles delegacions han optat en aquesta edició per enfortir de manera considerable les activitats, en un programa que donarà el tret d'eixida el dia 1 d'octubre amb un recital de poemes en valencià i que finalitzarà el diumenge 17 amb un teatre infantil. Durant aquestes dues setmanes es podrà gaudir de l'exposició ‘Personatges valorians’ en Els Cases del Batlle, d'una lectura pública el dia 6 del llibre ‘La Maria no té por’ de l'escriptor Francesc Gisbert per a la qual serà necessari inscriure's a través d'AVIVA Benissa, dues obres teatrals en valencià i una desfilada de ‘Gegants’ el dia 9 a les 19.30 hores. Aquesta última actuació eixirà des de la porta del consistori i recorrerà el carrer de la Puríssima fins a arribar a la plaça Rei Jaume I, on tindrà lloc un espectacle de dansa i la ja habitual coronació de la figura del Conqueridor, moment que aprofitarà l'alcalde, Arturo Poquet, per a felicitar el poble de Benissa el 9 d'Octubre.
Les regidores que tenien la responsabilitat d'organitzar la festivitat de tots els valencians i valencianes han manifestat sentir-se molt satisfetes amb el treball realitzat, a més de confiades que la ciutadania participe en els diferents esdeveniments programats.