• La iniciativa pretén promoure la implicació directa dels homes per a l'erradicació de les violències masclistes.
• Lorena Ivars: “l'educació, la formació i la divulgació són eines fonamentals per a combatre aquesta xacra”.

L'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Benissa en col·laboració amb el Consell d'Igualtat del municipi han presentat aquest mateix matí una campanya institucional contra les violències masclistes sota el lema ‘Jo també actue’. La iniciativa publicitària es compon d'una peça gràfica genèrica amb el claim principal i set cartells addicionals en els quals es mostren els diferents tipus de violència que es poden exercir contra una dona. En alguna de les creativitats es poden veure a diferents homes del municipi llançant missatges com: “la seua manera de vestir no justifica una agressió. La llibertat va per davant”. En una altra de les imatges se sobreimpresiona el següent text: “Entre el 40 i el 60% de les dones han experimentat assetjament sexual al carrer”.
L'objectiu de la iniciativa impulsada per Lorena Ivars i el seu equip tècnic, és el de donar una visió integral i més àmplia a la xacra de la violència de gènere i fer-ho amb un enfocament pedagògic que fuja dels tradicionals i gastats missatges, a més d'involucrar de manera directa als homes sobre una problemàtica estructural que pateixen les dones.
Ivars, reconeguda activista en favor dels drets de la dona i molt implicada en la seua labor al capdavant de la regidoria, ha expressat la voluntat de continuar “formant” a la societat benissera en matèria de violència masclista a través de campanyes de conscienciació com la que hui es llança des de la institució. Així mateix, ha recordat que durant l'any 2020 van morir 45 dones a conseqüència d'actes violents en el si de la llar i en el que portem d'any l'han fet 19, unes xifres que la pròpia regidora ha qualificat “d'intolerables”. Per a tancar la seua intervenció, Lorena Ivars ha convidat a tota la ciutadania de Benissa al fet que ajuden en la difusió d'aquesta acció comunicativa a través de les xarxes socials i els canals particulars, ja que segons ha declarat “l'educació, la formació i la divulgació són eines fonamentals en la lluita contra les violències masclistes”. No obstant això, ha tornat a reiterar una vegada més la seua particular reivindicació al govern central, al qual li ha demandat major pressupost per a Policia, Serveis Socials i Jutjats de Violència de Gènere.