• Arturo Poquet: “La seguretat de Benissa és una prioritat absoluta per a aquest equip de govern”.
• Ximo Nadal: “Els números avalen la gran tasca realitzada per la Policia Local de Benissa”.

El sistema de gestió SUYSPOL que utilitza la Policia Local de Benissa per a registrar les seues actuacions revela que durant l'exercici 2020 els agents del municipi han desenvolupat un total de 7.429 intervencions, de les quals 3.080 han sigut en matèria de seguretat ciutadana, 1.575 en policia administrativa, 1.781 en l'àrea de seguretat viària i 993 corresponen a la gestió interna que ser realitza de portes endins. Pel que fa a seguretat ciutadana, destaquen les assistències a persones desorientades, col·laboracions amb els veïns o conflictes de caràcter privat, auxili a persones, col·laboracions amb bombers, sanitaris i guàrdia civil, intervencions amb menors i aprehensió de substàncies estupefaents. En aquest apartat també es fa un especial reconeixement a la protecció a víctimes de violència de gènere amb entrevistes, vigilàncies i informes de derivació a serveis socials, a més d'actuacions preventives, investigacions específiques i detenció d'agressors. En el referit a policia administrativa es destaca l'incompliment d'ordenances municipals, citacions i notificacions, molèsties veïnals i intervencions directament relacionades amb qüestions mediambientals, així com actuacions de diferent naturalesa relacionades amb anomalies en la via pública i vigilàncies per l'incompliment de la pena de localització permanent.
Per part seua, l'apartat seguretat viària recull actuacions relacionades amb accidents de trànsit, ocupació de via pública i informes de senyalització. L'eix de gestió interna reflecteix l'activitat més quotidiana de la policia, tràmits d'objectes perduts, compliment d'ordres de seguiment i vigilància i activitat de gestió ordinària.
Totes aquestes dades apareixen reflectits en un informe que signa el cap de la policia, Pedro Cobos, i que serveix d'aval de l'extraordinari treball que realitzen els efectius durant l'últim any. Una tasca encomiable que va tindre el seu reconeixement explícit en el ple ordinari d'anit on tots els grups polítics van acordar la condecoració de dos agents per una brillant intervenció executada mesos arrere, en la qual van salvar la vida in extremis d'una persona.
Arturo Poquet, que manté la seua insistència a continuar reforçant la seguretat a Benissa, ha sigut molt contundent en les seues declaracions: “agraïsc, reconec i felicite la Policia Local de Benissa per l'increïble treball desenvolupat aquest últim any però els anime que continuen servint al poble de Benissa amb la mateixa diligència mostrada fins ara”. I és que per a Poquet “la seguretat és una prioritat absoluta”. Per part seua, Ximo Nadal, ha volgut manifestar que “els números avalen la gran faena realitzada per la Policia Local de Benissa. No obstant això, des de la regidoria de Seguretat Ciutadana aspirem al fet que aquest 2021 aquestes xifres augmenten de manera considerable gràcies a la recent incorporació de 10 nous agents interins”.