• Sota el lema ‘Fent poble, fent història’ es presenta el cartell anunciador del dia gran de la Comunitat Valenciana a Benissa.
• Com a nota cridanera es destaca la projecció d'un vídeo en commemoració del dia dels enamorats valencians.

L'Ajuntament de Benissa ha presentat hui el cartell anunciador de les activitats programades per a la celebració del dia gran de la Comunitat Valenciana en el municipi. ‘Fent poble, fent història’ ha sigut l'eslògan triat en aquesta ocasió per a la promoció de totes les accions dissenyades conjuntament per les regidories de Cultura, Esport i Normalització Lingüística, coordinades totes elles per l'àrea d'Alcaldia.
La programació començarà el dia 3 d'octubre a les 20 hores en el Centre d'Art Taller d'Ivars amb l'acte de lliurament dels Premis literaris ’25 d'abril’ i del certamen de Pintura Salvador Soria, a més de la presentació de les obres guanyadores de l'edició anterior i cloenda de l'exposició. El dia 7 a les 20 hores es farà la presentació del vídeo de la lectura pública digital ‘Matèria de Bretanya’ de Carmelina Sánchez-Cutillas. El dijous dia 8, festiu a Benissa per primera vegada en la seua història, es podrà gaudir d'una cercavila a càrrec de les Collas de xirimiters Pere Bigot i El Riberer, també a partir de les 20 hores.
El dia 9 a les 8 del matí es projectarà un vídeo en les xarxes socials institucionals titulat ‘Que no t’estresse la llengua. Llig, parla i pensa en valencià’, en commemoració de Sant Donís, dia dels enamorats valencians. A les 10.30 h tindrà lloc al carrer Pare Melchor una partida de Pilota Valenciana i a les 12.00 h se celebrarà l'acte institucional de 9 d'Octubre en la Plaça Rei Jaume I que anirà seguit d'una representació de danses populars a càrrec de l’Esbart Dansaire.
El màxim responsable municipal ha volgut aprofitar l'ocasió per a recordar la importància de celebrar i continuar mantenint vives les nostres tradicions perquè “la història és fonamental per a entendre el nostre present i el nostre futur com a poble”. A més, el primer edil ha animat a la ciutadania a participar activament en unes activitats que comptaran amb tots els protocols de seguretat marcats per les administracions competents.