• El departament de Turisme ha presentat aquest matí una valoració amb xifres allunyades d'anys anteriors però moderadament bones.
• Increment de 4 punts en l'ocupació durant el mes de juliol respecte a l'any 2019.
• Jorge Ivars: “El plantejament turístic del nostre municipi ha sigut l'amortidor d'un estiu difícil en el conjunt de la Comunitat. Estem contents i continuarem apostant fermament per un producte sostenible i de qualitat”.

La regidoria de Turisme ha presentat aquest matí un informe tècnic amb una valoració del període estival en el municipi de Benissa. Un document en el qual s'analitzen les consultes en les Tourist Info, l'ocupació turística o les visites guiades entre el 15 de juny i el 15 de setembre.
En les oficines s'ha atés a un total de 2.857 persones que han realitzat 3.465 consultes. Encara que les xifres han sigut lleugerament inferiors a l'exercici 2019, cal destacar que en els mesos de juliol i agost s'han superat considerablement aquestes assistències respecte al mateix període de l'any anterior.
Una altra de les aportacions significatives que llança l'informe i que ja podíem intuir atenent les tendències en totes les destinacions, és que la demanda nacional ha superat a la internacional, una dada estretament relacionada amb les restriccions per a viatjar a Espanya que han imposat molts països. El turisme nacional ha representat un 83% mentre que l'internacional un 17%. Entre les atencions nacionals convé ressenyar que quasi el 60% dels turistes procedeixen de la Comunitat Valenciana, xifra que l'any anterior va representar només un 21%, la qual cosa ens permet afirmar que, sumat al 9% de visitants que ens aporta Madrid, el turisme aquest estiu a Benissa ha sigut fonamentalment de proximitat. En aquest sentit, el regidor de Turisme, Jorge Ivars, ha declarat que “la campanya de proximitat ha fet efecte, hem pogut competir amb una oferta d'espais a l'aire lliure, sengles a la muntanya, ‘passeig ecològic’ i rutes pel centre històric. A més, els nostres allotjaments han fet un increïble treball per a adequar i reforçar els seus serveis de cara a les noves necessitats”. Quant a atencions internacionals, observem una caiguda important del turista francés que, així i tot, segueix per davant de belgues, britànics, holandesos i alemanys.

Pel que fa a ocupació turística, el document posa en relleu que Benissa ha ‘salvat’ amb notable alt la temporada estival. A juliol ha pujat 4 punts l'ocupació respecte a 2019, passant del 50 al 54 per cent i a l'agost s'ha mantingut la mateixa xifra, aconseguint un 67%. En referència al perfil de turistes allotjats, l'informe diferència entre lloguers turístics, allotjament hoteler i allotjament rural. Pel que fa al territori d'origen, observem que va d'acord general amb les atencions realitzades per les oficines turístiques, i en relació al perfil sociodemogràfic destaca, en el cas nacional, matrimonis amb fills i sense fills entre 30-50 anys i solters entre 20-35 anys per a lloguers turístics, i en l'internacional, matrimonis amb i sense fills entre 30-50 anys, matrimonis sènior de més de 55 anys i grups de joves entre 18-25 anys.
Per part seua, en relació a les visites guiades, l'informe afirma que han participat 179 persones en les 12 activitats realitzades entre juliol i agost en castellà, anglés i francés. L'activitat promocional de les mateixes s'ha circumscrit a la difusió per xarxes socials.
Després d'analitzar l'informe, el màxim responsable de l'àrea, Jorge Ivars, ha mostrat un optimisme moderat, afirmant que “el document llança unes xifres relativament positives si tenim en compte el context global”. A més, Ivars, ha aprofitat per a posar en valor el treball que es fa durant l'últim any, destacant que “el model turístic del nostre municipi ha sigut l'amortidor d'un estiu catastròfic en el conjunt de la Comunitat. Estem contents i continuarem apostant fermament per un producte sostenible i de qualitat”. Ivars, també ha volgut aprofitar la seua intervenció per a agrair a tot l'equip humà del departament el seu esforç i dedicació en un moment tan complicat.
Per a tancar la seua intervenció ha dedicat unes paraules d'ànim al sector manifestant que “han estat a l'altura de les noves circumstàncies, s'han adaptat i s'han implicat en les accions promocionals desenvolupades de manera conjunta amb les institucions públiques”. Unes accions, entre les quals es destaca la col·laboració amb el municipi veí de Teulada-Moraira i que en bona part són causa dels resultats obtinguts aquest estiu.