El concurs de Vins Artesanals de Benissa es consolida per qualitat i creativitat

Creama Benissa Jurat i guanyadores concurs vins

 

Dinou vins d’elaboració artesanal van participar aquest cap de setmana en la XVIII edició del Concurs de Vins de Benissa. El concurs dirigit a fomentar i promocionar la producció local, es circumscriu a vins d’elaboració pròpia, és a dir, no s’admeten vins de compra ni aquells on un professional haja participat en la seua elaboració.

El concurs, celebrat durant aquest cap de setmana, va donar com a guanyadors a Erica Vonplon en referència al vi blanc, mentre que els guardons als productors de vi negre van ser per a Jose Mª Spaeni, primer premi, Erica Vonplon, segon premi i Beatrice Spaeni, tercer premi.

El jurat en aquesta edició va estar compost pel regidor de CREAMA Xavier Tro, com a president, Jaime Giner com a director del tast, Lourdes Santacreu com Sumiller, Josep Andreu Roselló , com sumiller i restaurador, Joan Cardona en la seua qualitat de guanyador del concurs del passat any, Joan Pastor com viticultor i Miguel Angel Garri, considerat com a millor sumiller de la Comunitat Valenciana en 2013.

El concurs, organitzat per CREAMA, suposa un aparador per a la promoció d’aquest tipus de brous elaborats de manera totalment artesanal. Per a l’Ajuntament de Benissa, aquest tipus d’esdeveniments suposa una oportunitat de treballar en la recuperació d’alguns dels elements tradicionals més característics de la nostra comarca.

Aquest concurs s’ha convertit en un dels actes més representatius de la Mostra Gastronòmica Benissa i suposa una oportunitat de degustar brous emparats en un altre tipus de paràmetres gens convencionals.