Benissa llança una app per a conéixer en temps real l'estat i aforament de les platges i cales

• ‘Info cales benissa’ és una eina senzilla dirigida tant al públic local com als turistes.

L'Ajuntament de Benissa a través de l'Òrgan Gestor de Platges va aprovar la posada en marxa d'una aplicació mòbil que permetrà conéixer en temps real l'estat i aforament de les cales i platges del terme municipal. Si bé és cert que els espais naturals de Benissa mai han estat massificats, la realitat és que arran de la pandèmia el consistori ha vingut observant un creixement exponencial de la presència de visitants en aqueixos xicotets espais del paradís mediterrani amb els quals compta el nostre litoral.
Arturo Poquet, alcalde del municipi i màxim responsable de la gestió de les cales i platges, ha declarat davant els mitjans citats aquest mateix matí en La Fustera “sentir-se molt satisfet amb el treball conjunt que està realitzant tot l'equip per a poder ‘organitzar’ de manera efectiva un dels espais naturals més privilegiats de la costa mediterrània”. A més, Poquet ha reconegut que l'estiu passat “es van generar algunes molèsties entre els veïns que baixaven a donar-se un bany i es trobaven la platja tancada per l'excés d'aforament, alguna cosa que enguany no ocorrerà amb l'aplicació INFO CALES BENISSA, ja que podran veure en temps real la situació exacta en la qual es troba cada cala”.
I per a l'operativa diària, el consistori comptarà amb la col·laboració de sis vigilants auxiliars que, a més de les tasques pròpiament dites del lloc, s'encarregaran d'actualitzar la informació en períodes de 30 minuts.
A més de l'aforament, l'app també oferirà informació sobre l'estat de l'aigua o en temps, entre altres.