Benissa aposta per una pròrroga ‘estratègica’ dels pressupostos municipals

• Encara que tenen majoria absoluta per a la seua aprovació, l'equip de govern prefereix optar per les recomanacions tècniques.
• Arturo Poquet: “L'any 2021 ens permetrà encarar projectes fonamentals per al nostre municipi”.
• Adrián Ivars: “És la decisió més encertada de cara als pròxims exercicis pressupostaris”.
• Isidor Mollà: “Es tracta de la solució tècnica més beneficiosa per a la ciutadania de Benissa”.

L'Ajuntament de Benissa, dirigit per Partit Popular i Cibe, va aconseguir aprovar a principis del 2020 els primers pressupostos municipals després d'encadenar quatre anys de pròrrogues en les quals l'anterior govern va ser incapaç d'arribar a acords per a tirar avant els comptes del consistori. Uns pressupostos que els mateixos dirigents locals van qualificar com els de major inversió social en la història de Benissa i que pivoten fonamentalment sobre set eixos; ‘Benissa Sostenible’, Benissa Intel·ligent’, ‘Benissa Segura’, ‘Benissa Neta’, ‘Benissa Activa’, ‘Benissa Social’ i Benissa Cultural’. Pilars bàsics compartits pels dos partits en el govern i que estan servint per a vertebrar i connectar els programes electorals de totes dues formacions polítiques.
Si bé és cert que s'han fet passos de gegant en aquest últim any i mig des que Arturo Poquet va assumir la vara de comandament, encara queden per davant importants actuacions i iniciatives que aniran veient la llum al llarg del 2021 i 2022 i que, forçosament s'han vist ajornades a causa de la major crisi sanitària, econòmica i social de la nostra història recent. En aquest sentit, el màxim representant municipal, Poquet, ha volgut aclarir que “la prioritat continuarà sent atendre les necessitats primàries i fonamentals de la ciutadania però en aquesta ocasió optarem per acompanyar aquestes polítiques socials d'un esforç inversor rellevant”. El dirigent popular ha fet un repàs durant la roda de premsa de totes les accions impulsades durant els últims mesos, destacant el paquet d'ajudes econòmiques a empreses i autònoms, l'exempció de taxes d'ocupació de via pública per al sector hostaler, les iniciatives de dinamització per al sector comercial i el turisme, i ‘l'escut’ social per a les persones més vulnerables amb ajudes directes, aliments, la beca menjador o les tauletes per a estudiants sense recursos. A més, en la part del balanç, també ha trobat un buit per a agrair la labor dels equips municipals en primera línia. Uns efectius que, segons ha dit el propi alcalde, han sigut incentivats econòmicament per l'esforç addicional realitzat durant la pandèmia.
En la part final de la seua intervenció, Poquet ha anunciat que per a poder escometre les accions previstes l'any pròxim de la manera més efectiva possible, s'ha optat per una pròrroga ‘estratègica’ dels pressupostos municipals que lògicament portarà aparellades modificacions de crèdit en les diferents partides i que inclouran una injecció considerable en el capítol destinat a inversions gràcies a la transposició al nostre país de la clàusula de fuita aprovada pel Consell Europeu i ratificada pel Congrés dels Diputats que possibilitarà l'eliminació temporal de totes les regles fiscals, excepte la de l'equilibri pressupostari.
Segons ha declarat el regidor d'Hisenda, Adrián Ivars, “es tracta d'una decisió que naix de la reflexió, l'anàlisi i el treball desenvolupat durant diversos mesos”. Així mateix, el jove regidor ha volgut afegir que “és el més encertat de cara als pròxims exercicis pressupostaris”. Per part seua, Isidor Mollà, que també ha participat activament en les reunions de treball amb el departament d'intervenció i tresoreria ha apel·lat a la col·laboració de totes les forces polítiques per a entendre i interpretar aquesta pròrroga dels pressupostos, ja que, segons ell “és la solució tècnica més beneficiosa per al conjunt de la ciutadania”.
L'alcalde, Arturo Poquet, que no ha volgut revelar durant la roda de premsa les iniciatives que estan germinant en les diferents delegacions, sí que ha dit que “l'any 2021 ens permetrà encarar projectes fonamentals per al nostre municipi”. Per a tancar la seua intervenció, Poquet, ha fet una crida a tots els grups polítics perquè participen amb les seues propostes i idees de cara al pròxim any. Segons el primer edil “si treballem units i deixem a un costat el sectarisme i la ideologia farem una Benissa millor entre tots”.