Isidor Mollà: “La zona costa és una prioritat per a aquest govern”

• L'Ajuntament de Benissa llança un concurs d'idees per a posar en valor la Cala Advocat.
• Es pretén seleccionar un avantprojecte arquitectònic per a definir una actuació integral en la zona.

L'Ajuntament de Benissa va llançar la setmana passada un concurs d'idees que té per objecte la selecció d'un avantprojecte arquitectònic que definisca l'actuació integral per a la conversió en zona de vianants i posada en valor de la Cala Advocat. Es tracta d'una intervenció que s'executarà en un dels espais més emblemàtics del nostre litoral, donant continuïtat a un projecte que ja va iniciar el regidor Isidor Mollà durant la seua etapa com a alcalde fa més de vint anys, i que suposarà enfortir els seus recursos naturals, la integració paisatgística i la millora de l'accessibilitat rodada i dels vianants en aquesta zona.
La Cala Advocat es troba en una zona parcialment urbanitzada i consolidada per edificació residencial de baixa intensitat, disposa d'un espigó construït en els anys huitanta que provoca l'existència d'una xicoteta platja d'arena. El principal espai d'ús públic de l'àrea referida, està format per una plataforma asfaltada sensiblement horitzontal que es troba integrada en el Domini Públic Marítim-Terrestre i situada entre la mar i una zona acetilada amb murs sensiblement verticals.
Entre totes les opcions presentades, dues resultaran triades com les finalistes i estaran dotades amb 10.000 i 5.000 euros respectivament. En el cas de la proposta guanyadora, també tindrà com a incentiu addicional la redacció del projecte bàsic i d'execució. El concurs ha sigut impulsat de manera conjunta per les àrees d'Urbanisme i Zona Costa i es finançarà amb càrrec a l'exercici pressupostari 2021, tal com ha manifestat el regidor delegat, Isidor Mollà. El regidor ha afegit que es tracta d'una aposta de l'actual equip de govern per continuar impulsant, desenvolupant i millorant la zona costanera. A més, ha declarat que “amb aquesta iniciativa el que es pretén és trobar una resposta equilibrada entre el tècnic i el creatiu”. Mollà, que en reiterades ocasions ha fet públic el seu compromís amb el desenvolupament sostenible, ha recalcat la importància de continuar aprofundint en actuacions que siguen respectuoses amb el medi ambient.
Segons les pròpies bases del concurs, podran participar totes aquelles persones físiques o jurídiques que es troben en possessió de la titulació habilitant i complisquen la resta de requisits exigits en el document. El termini de presentació de les propostes va entrar en vigor el passat 2 de novembre i finalitzarà el 4 de febrer de 2021. Des del consistori confien a rebre un important nombre de propostes que seran valorades per diferents membres del jurat, integrat per representants del col·legi oficial d'arquitectes de la Comunitat Valenciana, Escola Politècnica Superior d'Alacant, Ministeri per a la Transició Ecològica, Conselleria de Política Territorial, Diputació d'Alacant i del propi Ajuntament de Benissa.