Benissa Impuls presenta davant el Consell d'Administració el seu Pla d'Igualtat

• Un document ajustat a la normativa estatal vigent amb el qual es persegueix la igualtat real i efectiva entre homes i dones dins de l'empresa.
• Arturo Poquet: “La implantació del pla es farà per fases i de manera progressiva en les diferents àrees”.
• Isidor Mollà: “Volem enfortir els drets de les dones emprades a Benissa Impuls”.

Des de divendres passat Benissa Impuls ja compta amb un Pla d'Igualtat tal com exigeix el Reial decret llei 6/2019 que ve a modificar la Llei orgànica d'Igualtat 3/2007. Un full de ruta amb la qual es pretén aconseguir la igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones dins de la mercantil, així com eliminar qualsevol tipus de discriminació que puga existir per raó de sexe.
El document estableix uns objectius generals i defineix unes àrees concretes de treball. Dins de les iniciatives i actuacions específiques a desenvolupar es troba la millora dels incentius per a la contractació de personal femení, la incorporació de llenguatge no sexista en processos de difusió d'ofertes, el reforç dels criteris d'igualtat d'oportunitats, la preferència del gènere menys representat davant igualtat curricular, ajuda a la natalitat i atenció de menors, planificació de la formació dins de l'horari laboral, realització de campanyes de conscienciació en l'àmbit de la violència de gènere o l'establiment d'un protocol específic de seguiment en casos d'assetjament per raó de sexe, entre altres.
L'alcalde, Arturo Poquet, ha afirmat que “això és un gran pas per a enfortir i reforçar la igualtat dins de Benissa Impuls”. A més, ha dit, “nosaltres ja veníem desenvolupant de manera tàcita un pla d'igualtat però amb aquest document el fem de manera explícita”. Poquet ha conclòs la seua intervenció manifestant que “la implantació del pla es farà per fases i de manera progressiva en les diferents àrees”.
Per part seua, el regidor delegat de Benissa Impuls, Isidor Mollà ha manifestat sentir-se molt orgullós pels avanços conquistats en els últims anys. Mollà, que sempre ha sigut un ferm defensor de les millores laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores de l'empresa de serveis, ha dit que “amb aquest pla volem enfortir els drets de les dones emprades a Benissa Impuls”.
Actualment l'empresa pública Benissa Impuls compta amb 57 homes i 28 dones emprats en diferents departaments. Des de l'adreça s'espera que aquesta xifra es reequilibre al llarg dels pròxims anys fomentant la incorporació de dones a través d'un atractiu paquet de mesures de conciliació.
Tots els estudis i investigacions publicades indiquen que la implantació de plans d'aquestes característiques ajuden a millorar la productivitat i redueixen l'absentisme laboral, afavoreixen a desenvolupar la creativitat i innovació i permeten flexibilitzar l'organització.