Benissa treballa ja en la creació del Consell Social

• Servirà per a secundar i reforçar l'elaboració del pressupost municipal, el pla general, projectes europeus, infraestructures o el pla estratègic, entre altres.
• Arturo Poquet: “Volem fer partícip de les decisions municipals al conjunt de la ciutadania de Benissa a través del Consell”
• Rosa Lucía Pino: “És hora d'articular els mecanismes per a crear un procés participatiu real i efectiu en el nostre municipi”.

L'Ajuntament de Benissa ha començat a fer els primers passos per a la creació del Consell Social en un municipi amb un fort teixit associatiu que des de fa diversos anys reclama augmentar la seua presència en la presa de decisions estratègiques sobre el futur de Benissa. Un consell que tindrà com a objectiu fonamental assistir i assessorar sobre qüestions capitals per a la localitat. Entre altres tasques, s'encarregarà de l'emissió d'informes i propostes sol·licitades per la corporació municipal, l'elaboració i el debat sobre estudis i treballs d'àmbit econòmic, social, ambiental i urbanístic, la proposta d'accions d'actuació al govern local o qualsevol altra que li encomanen les disposicions legals o el ple municipal.
Els membres del Consell seran nomenats pel ple de l'ajuntament a la vista de les propostes i el seu mandat expirarà amb el cessament de la corporació. Seran consellers els diferents alcaldes de la democràcia, tres persones de reconegut prestigi de diferents sectors de Benissa i representants d'associacions i entitats veïnals en diferents àmbits d'actuació, conformant un consell per damunt de la trentena de persones. El 20 de juliol serà la data límit perquè les associacions i la resta de membres designe les persones representants.
La regidora de Participació Ciutadana, Rosa Lucía Pino, ha destacat la importància de la participació en aquesta nova etapa política que estem vivint. Ha dit que “és hora d'articular els mecanismes per a crear un procés participatiu real i efectiu en el nostre municipi”. A més, l'edil ha volgut agrair a l'equip tècnic la gran faena realitzada pel personal funcionari de l'ajuntament.
Per part seua, l'alcalde, Arturo Poquet, que ja incloïa en les seues propostes electorals obrir espais de comunicació amb la societat ha dit que “volem fer partícip de les decisions municipals al conjunt de la ciutadania de Benissa a través del Consell”
Cal destacar que una de les tasques sobre les quals es posarà l'accent principalment en el treball conjunt entre el consistori municipal i el consell social serà la de la participació en el programa ‘Europe for citiezens’, una xarxa que permetrà compartir experiències amb altres municipis europeus similars a Benissa.

© 2017 Ajuntament de Benissa - Plaça Portal, 1 03720 - ajuntament@ajbenissa.es - Tel. 965730058