Benissa aprova 76.000 euros per a ajudar a les famílies més necessitades


• Unitat de tots els grups polítics en el ple ordinari per a aprovar les bases de serveis socials.
• Serveis Socials també podrà comptar, per a poder continuar atenent les famílies de Benissa, amb 44.920 euros de la Diputació d'Alacant i 22.126 euros de la Generalitat Valenciana.
• Lorena Ivars: “Estarem al costat d'aquells que més ens necessiten”.
• Arturo Poquet: “Agraïsc a totes les forces polítiques que anem de la mà en aquests complicats moments”.

El ple ordinari del mes de maig celebrat durant el dia d'ahir va servir perquè tots els grups polítics de l'Ajuntament de Benissa aprovaren per unanimitat les bases de la convocatòria d'ajudes socials per l'emergència derivada de la crisi sanitària. Unes ajudes econòmiques destinades per a despeses excepcionals o per a la cobertura de determinades necessitats bàsiques amb l'objectiu de pal·liar situacions d'urgència en les quals es puguen trobar algunes famílies de Benissa.
Podran ser beneficiàries d'aquestes ajudes les persones o famílies residents i empadronades a Benissa amb majoria d'edat o emancipades legalment, així com aquelles persones sense llar amb estat de necessitat reconegut amb un informe tècnic en el moment de la sol·licitud i que no es troben empadronades en qualsevol altre municipi. Durant la intervenció plenària d'anit, Lorena Ivars, va contestar a les preguntes de l'oposició en relació a la ciutadania estrangera aclarint que aquestes situacions s'atendran directament a través de l'ONG convinguda amb el consistori, que ha vist duplicada la seua subvenció amb motiu d'actual crisi. La dotació global d'aquestes ajudes és de 76.100 euros que es distribuiran en quanties de 200 euros per família i 50 euros més per cada membre de la unitat familiar.
Aquestes ajudes podran ser revocades per l'àrea de Serveis Socials a aquelles famílies que complint els requisits, no les usen de manera correcta d'acord amb diferents supòsits reflectits en les bases.
La regidora, Lorena Ivars, ha reconegut que per a l'equip de govern “ha sigut una prioritat la redacció d'aquestes bases”, ja que, segons l'edil responsable de serveis socials “en aquests mementos estarem al costat dels quals més ens necessiten”. Per part seua, l'alcalde, Arturo Poquet ha tancat la intervenció agraint a totes les forces polítiques que “anem plegats de la mà”.
A més d'aquesta acció específica de 76.100 euros, Serveis Socials també podrà comptar, per a poder continuar atenent les famílies de Benissa, amb 44.920 euros de la Diputació d'Alacant i 22.126 euros de la Generalitat Valenciana.