Benissa invertirà més de 700.000 euros per a pal·liar la crisi del coronavirus

• Es consignaran 470.000 euros per a comerços, empreses i autònoms i 70.000 euros per a complementar l'àrea de Serveis Socials.
• Els kits sanitaris, la beca menjador, les tauletes per a estudiants, l'aliment per a les protectores o l'eliminació de taxes municipals se sumaran a la quantia global.
• L'alcalde ha demanat als partits de l'oposició responsabilitat, lleialtat institucional i un projecte conjunt per al que resta de mandat.
• Arturo Poquet: “Dedicarem tots els nostres esforços a ajudar a les famílies, empreses i autònoms de Benissa”.
• Isodor Mollà: “La situació de crisi ens ha obligat a redefinir el pressupost per a atendre a totes les famílies de Benissa”.

Després de diverses setmanes de reunions telemàtiques i llargues jornades de treball tècnic, l'Ajuntament de Benissa ja ha pogut dibuixar un horitzó pressupostari en relació a les actuacions associades a la crisi del coronavirus. El consistori que dirigeix Arturo Poquet ha consignat més de 700.000 euros que estaran centrats a ajudar a la reactivació social i econòmica del municipi. Benissa comptarà amb dues línies de suport; l'econòmica centrada en comerços, empreses i autònoms, amb una quantitat de 470.000 euros, dels quals 375.000 aniran destinats a subvencions directes, 25.000 al projecte de dinamització ‘Rasca i Guanya’ i 70.000 quedaran de romanent per a possibles ampliacions i ajudes del mateix caràcter. La línia social contempla un muntant de 70.000 euros que se sumaran a les subvencions d'institucions supramunicipals i al pressupost amb el qual ja comptava la pròpia regidoria.
Unes xifres per a les quals ha sigut necessari fer importants esforços de contenció de despesa i inversió en les principals partides pressupostàries de l'ajuntament com són l'àrea d'esports, medi ambient, igualtat, festejos, joventut, cultura, medi rural, urbanisme, tercera edat o publicitat institucional, entre altres. Turisme, comerç o serveis socials són algunes de les quals han quedat intactes, ja que hauran d'assumir una part important de les iniciatives proposades per l'equip municipal.
Les noves directrius i normes marcades pel govern d'Espanya permeten que el 20% de la liquidació del pressupost 2019 puga anar destinada a actuacions relacionades directament amb el coronavirus, la qual cosa suposarà 237.000 euros. A més, els ajustos esmentats en les diferents delegacions municipals han permés també transferir al voltant d'altres 303.500 euros. Als 60.000 euros amb els quals ja comptava l'àrea de Serveis Socials s'han sumat quasi 70.000 de subvencions de la Generalitat Valenciana i la Diputació d'Alacant.
Caldria comptar també amb els 9.000 euros que el consistori ja ha dedicat a la ‘beca menjador municipal’ de la qual s'han beneficiat al voltant de 120 famílies de Benissa, el ‘pack sanitari’ el cost del qual ha superat els 50.000 euros, les 15 tauletes per a alumnat sense recursos o l'ajuda alimentària per a les associacions d'animals, amb xifres considerablement més baixes. A més, l'àrea de comerç assumirà un pla de digitalització que permetrà l'adaptació del teixit comercial a la nova realitat. El projecte, que té el seu germen en el Portal del Comerciant, es presentarà al llarg dels pròxims mesos i rondarà els 3.000 euros. A més, aquest pla portarà aparellada una formació dels comerciants a través del Centre d'Excel·lència amb un cost global de 13.000 euros. Per part seua, la regidoria de Turisme té previst dur a terme una campanya promocional posicionant a Benissa com una destinació ‘segura’ a ‘l'aire lliure’, la qual cosa també suposarà una gran inversió. Finalment, és important destacar l'aportació indirecta de 23.000 euros per la supressió de les taxes d'ocupació de via pública a bars, restaurants i terrasses, la devolució de taxes municipals per serveis no prestats o l'imminent acord de l'ajuntament amb els quiosquets per a prorrogar un any més la seua concessió administrativa . A totes aquestes xifres, caldria sumar també els incentius amb els quals des de la mercantil Benissa Impuls i l'àrea de Recursos Humans es ‘premiarà’ el treball extraordinari desenvolupat pels serveis municipals en primera línia.
El primer tinent d'alcalde, Isidor Mollà, ha destacat l'important esforç per atendre les famílies en aquests complicats moments. Segons Mollà, “aquesta situació de crisi ens ha obligat a redefinir el pressupost per a atendre a totes les famílies de Benissa”.
Arturo Poquet, que ha mantingut diverses trobades amb els dirigents de l'oposició, ha demanat màxima responsabilitat i suport institucional en aquests difícils moments. I per a això, ha posat sobre la taula un gran projecte conjunt de legislatura, ja que segons les seues paraules “els pròxims anys seran molt complicats i hem de remar tots en la mateixa direcció”. El primer edil vol “deixar a un costat colors polítics” i “compartir el timó del vaixell de Benissa amb totes les forces polítiques”. Poquet ha manifestat que amb aquestes mesures “dedicarem tots els nostres esforços a ajudar a les famílies, empreses i autònoms de Benissa”. El màxim mandatari municipal ha tancat la seua intervenció recordant la valentia, la solidaritat i la fortalesa de tota la societat benissera.

© 2017 Ajuntament de Benissa - Plaça Portal, 1 03720 - ajuntament@ajbenissa.es - Tel. 965730058