La Policia Local de Benissa en ‘primera línia’ davant el COVID-19

• Amb la declaració de l'estat d'alarma la policia local passa a dependre directament del Ministeri de l'Interior.
• La principal funció que s'està desenvolupant és la vigilància del compliment de les mesures restrictives.
• Ximo Nadal: “La Policia Local de Benissa està realitzant una labor extraordinària sota criteris de proporcionalitat”.
• Arturo Poquet: “Em sent tremendament orgullós de totes les forces i cossos de seguretat de l'Estat, però especialment de la nostra policia local”.

Des de diumenge passat dia 15 de març la policia local de Benissa, com la resta de cossos policials d'àmbit municipal i autonòmic del nostre país, opera sota les ordres del Ministeri de l'Interior com a comandament únic. Si bé és cert que les principals indicacions venen per correu electrònic o videoconferència des de Madrid, la realitat és que tant el regidor de Seguretat Ciutadana, Ximo Nadal, com l'alcalde, Arturo Poquet, mantenen una constant i fluida comunicació amb Pedro Cobos, màxim responsable policial del municipi. Des del primer moment, els agents de l'ordre de Benissa es van col·locar en primera línia amb el principal objectiu de garantir la seguretat de la ciutadania en el seu conjunt i el compliment de les mesures restrictives imposades pel govern de la nació. Per a això, s'està verificant el tancament d'establiments que té prohibida la seua obertura i s'està assegurant el compliment de les mesures de seguretat en aquells que sí que té permís. També s'ha procedit a identificar a les persones que transiten a peu pel carrer per a comprovar que ho fan sota motivació justificada. Entre les seues funcions principals, a més, està la de fer costat als serveis essencials en cas de necessitat, així com la intervenció en situacions de conflicte. Pel que fa a denúncies per incompliments, fins hui no s'ha tramitat cap, ja que com bé ha recordat el regidor de Seguretat Ciutadana, “s'actua sota criteris de proporcionalitat i solament es multarà a aquells casos flagrants i a persones reincidents”. El mateix edil, Nadal, ha volgut reconéixer “l'extraordinari treball que desenvolupen diàriament, però especialment en aquest moment” i espera “poder donar-li la mà i pegar-li una gran abraçada a tots els efectius quan acabe aquesta batalla contra l'enemic invisible”. Per part seua, l'alcalde de la localitat, Arturo Poquet, ha declarat “sentir-se tremendament orgullós de totes les forces i cossos de seguretat de l'Estat, però especialment de la nostra policia local”.
Des de l'ajuntament es recorda que una altra de les grans funcions que té la policia local en aquests moments és la d'informar de manera rigorosa a la població de quines activitats estan permeses durant les pròximes setmanes i quins no. Per a això s'ha habilitat el telèfon 965 73 07 33.
 

© 2017 Ajuntament de Benissa - Plaça Portal, 1 03720 - ajuntament@ajbenissa.es - Tel. 965730058