Benissa recupera la tradició de “penjar un cabàs” el dia de Reis

• L'àrea de Participació Ciutadana anima a la població de Benissa a decorar els seus balcons amb una tela roja i un cabàs.
• Rosa Pi: “Volem retornar a Benissa tradicions que s'estan perdent”


Halloween, Black Week, Cibermonday o l'Oktoberfest són només algunes de les celebracions que hem importat al llarg dels últims anys en la gran majoria dels municipis d'Espanya. Tant han calat aquests festejos que s'han anat deixant de costat alguns costums propis dels nostres pobles i regions.
És per això que l'Ajuntament de Benissa a través de l'àrea de Participació Ciutadana ha posat en marxa una acció de comunicació amb l'objectiu de recuperar la tradició de “penjar un cabàs” el dia de Reyes. Amb aquesta iniciativa es pretén que els veïns i veïnes de Benissa engalanen els seus balcons per a rebre als Reis Mags d'Orient i que els més xicotets de la casa coneguen una pràctica centenària del municipi. La regidora delegada de l'àrea, Rosa Pi, ha manifestat la “necessitat de recuperar tradicions de Benissa”. L'edil ha conclòs dient que “no ens podem permetre el luxe de perdre el nostre patrimoni cultural i la nostra identitat”.
La gran majoria de les dependències municipals ja tenen els seus balcons decorats amb el “cabàs” a l'espera que arriben els camells i els cavalls de la comitiva real durant la nit més màgica de l'any.

© 2017 Ajuntament de Benissa - Plaça Portal, 1 03720 - ajuntament@ajbenissa.es - Tel. 965730058