Èxit de participació en la Neteja Submarina i Litoral 2019

Diumenge passat va tindre lloc la dihuitena edició de la “Neteja Submarina i Litoral” a Benissa. En l'esdeveniment van participar 95 voluntaris, 69 dels quals ho van fer per terra, 16 amb la modalitat de busseig tub respirador i 10 amb el sistema tradicional. En la neteja van col·laborar majoritàriament famílies amb xiquets. Enguany el col·legi Lady School va aportar 30 alumnes a la batuda i l'associació benissera ABAI 5 voluntaris. L'acció va servir per a recollir més de 100 quilos de fem i al voltant de 2.000 burilles entre tots els assistents. Segons testimoniatges dels participants en la neteja subaqüàtica, “els fons marins del litoral de Benissa es troben nets i en perfecte estat”. 
Pel que fa a la neteja terrestre, el departament de medi ambient va posar l'accent principalment en la recol·lecció de burilles, per al que es van habilitar botelles de plàstic a fi de visibilitzar i denunciar l'impacte que suposa tirar al sòl el sobrant d'un cigarret.
Enguany, com a novetat, el fem s'ha recollit en bosses de diferents colors, facilitant d'aquesta manera el depòsit en els contenidors. L'Ajuntament de Benissa considera fonamental continuar informant la ciutadania de l'efecte devastador per al medi ambient abocar fem a les nostres platges. Per part seua, l'alcalde i regidor delegat de medi ambient, Arturo Poquet, ha manifestat que el consistori es troba treballant ja per a incorporar mesures que acaben amb les burilles a les nostres platges. Al que ha afegit: “és obligació de tots contribuir al manteniment del nostre paradís”.