Benissa ja compta amb la “Guia de Recursos per a Persones Nouvingudes”

Benissa presenta la seua guia de recursos on recull tota la informació necessària per a persones nouvingudes al poble.

Amb una subvenció concedida per la Diputació d’Alacant per valor de 2.475,65 €, Benissa ha pogut elaborar al llarg del passat any la primera guia municipal on es recull tota la informació necessària per a aquelles persones nouvingudes al poble.

Actualment, la guia compta amb 1000 unitats, 500 produïdes en valencià i castellà i 500 més en producció en anglés i alemany. Aquestes es trobaran distribuïdes entre totes les dependències municipals i tanmateix, la guia compta amb una versió digital que s’incorporarà a la pàgina web municipal pròximament.

L’objectiu d’aquesta guia és oferir en un sol document i de manera fàcil i visible tota l’oferta de serveis administratius i els procediments més habituals que necessiten les persones nouvingudes. Tanmateix, arreplega un mapa de la zona urbana perquè puguen ubicar les distintes dependències municipals de Benissa.

En primer lloc, la guia ens parla de l’OAC, és a dir l’oficina a la ciutadania, i dels tràmits i documentació més sol·licitats. Aquests dos apartats, resumeixen la situació i els drets d’aquestes persones i a més els ofereix la ubicació de cada dependència per poder realitzar els tràmits pertinents.

En segon lloc, la guia continuaria tractant aspectes com el padró municipal, l’ocupació, la sanitat, l’educació i l'ocupació amb informació d’aquestes àrees i la ubicació de cada oficina, centre mèdic o col·legis on els podran atendre.

Tanmateix, en tercer lloc, la guia ens parla dels serveis municipals i la ubicació de les seues instal·lacions, així com altres serveis que ofereix l’Ajuntament per a les persones nouvingudes.

A la roda de premsa, han acudit Ximo Nadal, regidor d'estrangeria, i Isidoro Mollà, regidor de la zona costanera i ambdós, han coincidit en què la guia és i serà una magnífica ferramenta que tracta d’acollir i donar facilitat a les persones nouvingudes a Benissa.