Ecovidrio i l'Ajuntament de Benissa fomenten el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2019

 

Com a novetat, enguany es realitzaran deu promocions online en la web www.lareconquistadelvidrio.es amb preguntes sobre reciclatge d'envasos de vidre i festes de Moros i Cristians. En aquestes promocions, els participants que responguen correctament a les preguntes podran guanyar un exclusiu *miniglú amb la imatge d'aquesta campanya.

  • Tota la informació i bases legals de la campanya, podran ser consultades en www.lareconquistadelvidrio.es. S'instal·laran contenidors de vidre en els voltants de les filades per a facilitar el reciclatge dels residus d'envasos de vidre 
  •  La campanya inclou diversos concursos per a incentivar a festers i aconseguir unes festes més sostenibles respecte a la gestió dels envasos de vidre

Benissa, 21 de Juny de 2019.- Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya i l'Ajuntament de Benissa, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, posen en marxa “La Reconquesta del Vidre”, una campanya per a incentivar la conscienciació del reciclatge d'envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2019.
La iniciativa pretén inculcar als ciutadans de Benissa i, especialment, a les filades la importància de separar selectivament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, se'ls farà lliurament d'un poal amb rodes equipats amb sistema ale-hop i s'instal·laran en el municipi contenidors retolats amb la imatge de campanya.
A més, els dies 28, 29, 30 de juny i 1 de juliol, educadors ambientals informaran festers i ciutadans sobre el procés del reciclatge de vidre i dels seus beneficis ambientals. Conjuntament col·laborarà amb les filades per a facilitar-los el reciclatge de vidre. 
Enguany en “La Reconquesta del Vidre” participen una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competeixen per ser la població que més quilos de vidre recicla per fester en els seus contenidors assignats a la campanya. Els guanyadors rebran una ajuda econòmica per valor de 1.500 euros per a l'organització de les festes de 2020.
En 2018, Benissa va participar en la categoria Dolçaines, quedant en primera posició en reciclar 12,6 kg/fester, la qual cosa va suposar un increment del 51,2% respecte a 2017, en reciclar 6.500 kg en els contenidors assignats a la campanya.
Així mateix, totes les filades implicades activament en la campanya i que reciclen correctament els residus d'envasos de vidre, entraran en el sorteig d'un lot de productes envasats en vidre. 

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre
El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.
Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcin – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.
A més, es minimitza l'emissió de CO2 en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Dades de reciclatge de vidre a Benissa 
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans de Benissa van reciclar un total de 488.380 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 45,4 quilograms de vidre. 
Respecte a la taxa de *contenerización, Benissa se situa amb una mitjana de 111 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 97 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats en el municipi.