L'IVACE subvenciona al 100% les obres de modernització del polígon de la Pedrera realitzades en 2019

INversió IVACE parking Poligon Benissa 2019

 

L'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) ha comunicat a l’Ajuntament de Benissa que abonarà el finançament íntegre de les actuacions realitzades en la modernització del Polígon de la Pedrera en l’anualitat de 2019. Aquest anunci representa un important estalvi econòmic per a les arques municipals després de dur endavant faenes per modernitzar una infraestructura essencial per al desenvolupament de l'activitat econòmica de Benissa.

Els treballs pautats en l'anualitat de 2019, i que compten amb un cost superior als 280.000 €, s’han centrat en la creació de noves zones d'aparcament per a vehicles pesats i lleugers, millorant l'amplitud i els accessos d'alguns dels vials, adequant també algunes voreres per al trànsit dels vianants. Quant a la renovació en les zones verdes, s'aporta la construcció de nous murs i la creació de plataformes amb noves rampes d'accés a les zones verdes, que ja compten amb espais enjardinats, una nova plantació d'oliveres i altres plantes.

Per la seua part, en 2018 s'han aportat millores com la implantació de fibra òptica per a les connexions de les empreses i la creació d'un circuit tancat de càmeres -interconnectat amb la Policia Local-. També s'implementa un alt grau d'eficiència energètica en l'enllumenat públic del polígon, aconseguint un estalvi energètic de prop del 70%, o la renovació de la senyalització.

És important assenyalar que les actuacions finançades per l'IVACE, pertanyent a la Conselleria d'Economia Sostenible, s'han centrat en cinc grans blocs; en la seguretat, les comunicacions, l'estalvi energètic, la imatge i el trànsit de vehicles. En total, les millores realitzades suposen més de 450.000 €.

En paraules de Xavi Tro, regidor d’obres i serveis i Creació d’ocupació, “acabades i recepcionades ja les obres de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en el Polígon Industrial La Pedrera, només puc que mostrar-me satisfet per moltes i diferents raons, la primera perquè són unes intervencions que han eixit de les mateixes propostes de l’empresariat del polígon, la segona perquè totes aquestes millores repercuteixen per a tot el poble i per a tota la ciutadania benissera i la tercera és que en aquesta anualitat hem aconseguit el 100% en la subvenció de les obres, augmentant un 30% la quantitat inicial, fruit del bon treball portat a terme pels treballadors municipals de l’Ajuntament de Benissa i la bona simptonia amb l’IVACE i la Conselleria d’Economia Sostenible”.

En el mateix sentit, el regidor d'urbanisme, Manolo Juan, destaca "la seua satisfacció per la finalització de unes obres que suposen millorar el polígon industrial amb un cost mínim per a l'ajuntament demostrant una vegada més la bona col.laboració entre Benissa i la Generalitat Valenciana".