Benissa, condemnada pel TSJ a pagar entre 450.000 i 500.000 euros per acomiadaments improcedents en l’anterior legislatura

 Protesta plantilla Ajuntament Benissa acomiadaments interins

 

L’Ajuntament de Benissa ha conegut en els últims dies una sentència desfavorable per part del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana per dos acomiadaments que es varen realitzar en gener de 2015, a finals de l’anterior legislatura. Concretament, varen ser acomiadades la Tècnica d’Administració General del Departament de Contractació i una arquitecta tècnica.

Segons la sentència, queda desestimat el recurs realitzat per l’Ajuntament en setembre de 2016, el que suposa que l’Ajuntament haja d’indemnitzar a ambdues treballadores acomiadades.

Des dels serveis econòmics de l’Ajuntament de Benissa s’ha fet una estimació dinerària de la indemnització que ve a suposar aquest fet, on les extreballadores varen deixar de percebre els seus sous des del 15 de gener de 2015. Unes xifres on cal sumar interessos, costos de demora, més conceptes de la Seguretat Social i les costes judicials. En total, l’estimació del cost d’indemnització se situa entre 450.000 i 500.000 euros. L’Equip de Govern, després de consultar als serveis jurídics municipals, ha decidit no recórrer més aquesta sentència, per evitar fer front a noves i majors despeses en indemnitzacions.

Aquesta xifra en negatiu per a la Tresoreria general suposa, primerament, haver de fer front a la indemnització amb els diners públics del consistori benisser i, més directament, que perillen les inversions que l’Ajuntament de Benissa vol realitzar en 2019.

Des de l’equip de Govern es lamenta, “una vegada més, la mala gestió de l’anterior equip de Govern del PP, en aquest cas amb Juan Bautista Roselló com Alcalde i Jorge Ivars com a regidor de Recursos Humans. La Justícia ens confirma, 4 anys després, que aquests acomiadaments varen ser improcedents i generen uns quantiosos danys per un valor aproximat d’entre 450.000 i 500.000 euros que ens pot deixar sense inversions en 2019”.

© 2017 Ajuntament de Benissa - Plaça Portal, 1 03720 - ajuntament@ajbenissa.es - Tel. 965730058