Benissa recorrerà al TSJ l'anul·lació de l'oferta pública d'ocupació en la Policia Local després de l'informe favorable de la Secretaria General de l'Ajuntament

policia benissa w

 

Ahir, dimarts 22, es va anunciar durant ple ordinari a Benissa que l'Ajuntament recorrerà al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) l'anul·lació de l'oferta pública d'ocupació general en la Policia Local. Segons va avançar Abel Cardona, Alcalde de Benissa i responsable de Seguretat Ciutadana, la Secretaria General de l'Ajuntament ha realitzat un informe en el qual es recomana continuar avançant en aquest procés d'oferta pública.

Aquesta oferta pública d'ocupació es va aprovar per la Junta de Govern Local el 31 d'octubre de 2017, en la qual es van plantejar una plaça d'Inspector, dues places d'oficial i una altra d'agent de Policia Local a Benissa. Aquesta proposta segueix en línia amb els processos de reorganització que estan duent-se a terme en l’Ajuntament, una oferta que va quedar anul·lada recentment per un Jutjat d'Alacant, després d'una denúncia interposada pel Sindicat CSIF de l'Ajuntament de Benissa, Ara està previst que es recórrega aquesta sentència al TSJ (ja que la resolució no és ferma i contra la mateixa es pot interposar un recurs d'apel·lació), atenent el citat informe positiu de la Secretaria, que estima “prioritari” seguir amb el procés d'oferta pública ja iniciat.

De la mateixa manera, el ple va aprovar també una moció presentada per Isidor Mollà, regidor no adscrit, en la qual se sol·licita que s'assumisca, per part de l'Ajuntament, els costos de la realització d'anàlisis toxicològiques dels gossos que van morir per enverinament en 2018. En la moció s'insta a sol·licitar al SEPRONA les proves recollides en el seu moment, així com elevar una queixa a la Subdelegació de Govern d'Alacant.

En aquesta mateixa sessió plenària va ser aprovada una moció del Grup Compromís, en la qual s'insta al Govern Central que rectifique i incloga una inversió pressupostària que li correspon, per població, a la província d'Alacant, vist ja l'esborrany dels pressupostos generals de l'Estat.

Finalment, el ple de la corporació va aprovar també la nova elecció de la Jutgessa de Pau substituta, que recaurà en Silvia Ribes Tur.