Benissa exposarà la visió del biòleg Cavanilles sobre la Marina 


A.J. cavanilles ok

El saló d'actes de l’Espai Cultural Les Cases del Batlle acollirà el pròxim 17 de gener la conferència “Observacions a la Marina Alta”, una exposició que recopila les experiències i investigacions del botànic Cavanilles sobre l'entorn del nostre terme municipal i de la Marina.

La conferència serà impartida per Baptista Banyuls, biòleg i especialista en botànica, i un gran coneixedor de la nostra flora sobre la qual va publicar entre altres el llibre “El litoral benisser. Un paisatge mediterrani”, amb el qual va aconseguir el premi d'investigació 25 d'abril. Banyuls és també autor del llibre “el paisatge vegetal de Teulada”, que es va publicar en l’any 2000.

Cal assenyalar que Cavanilles va ser, en la seua època, una il·lustre personalitat que va cartografiar amb detall, bona part de la botànica de la península Ibèrica, especialment la de la nostra Comunitat durant bona part del segle XVIII. Els seus tractats sobre botànica continuen sent hui, 200 anys després, una referència obligada per a l'estudi i coneixement de la diversitat de la nostra Comunitat i especialment de les terres alacantines.

La conferència, oberta al públic, permetrà conéixer, al detall, els estudis realitzats per aquesta figura rellevant de la botànica en el terme municipal. Aportant una visió enriquidora sobre el valor paisatgístic i mig ambiental del nostre entorn natural.